ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΕΛΣΤΑΤ: «Φρένο» στα έσοδα της εστίασης από τον φετινό τουρισμό – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Την ίδια στιγμή που υπάρχει άυξηση των επισκεπτών στην χώρα

ΕΛΣΤΑΤ: «Φρένο» στα έσοδα της εστίασης από τον φετινό τουρισμό – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Εικόνες «φρεναρίσματος» της αύξησης του τζίρου των καταλυμάτων και της εστίασης, δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για φέτος το καλοκαίρι.

Και αυτό γιατί η αύξηση του τζίρου των καταλυμάτων και της εστίασης κατά το φετινό β΄ τρίμηνο σε σχέση με το περσινό ήταν κατά το 1/3 χαμηλότερη σε σχέση με την αύξηση που σημειώθηκε μεταξύ 2022 – 2023 (β΄ τρίμηνο).

Και αυτό την ίδια ώρα που τα στοιχεία των αφίξεων τουλάχιστον για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο 2024 σε σχέση με το περσινό ίδιο δίμηνο δείχνουν μια αύξηση, αν και όχι τόσο μεγάλη όσο το 2022 – 2023.

Σύμφωνα με το το τελευταίο (14.08.24) σχετικό δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, ο τζίρος των καταλυμάτων αυξήθηκε κατά το β΄ τρίμηνο του 2024 (Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2024) κατά 10,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Ωστόσο, η αύξηση του β΄ τριμήνου του 2023 είχε ανέλθει στο 16,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Επομένως, η αύξηση ήταν κατά το 1/3 χαμηλότερη το 2023 – 2024 σε σχέση με το 2022 – 2023.

Ακριβώς η ίδια τάση σημειώθηκε και στον τζίρο της εστίασης:

Στο β΄ τρίμηνο του 2024 αυξήθηκε κατά μόλις 5,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Ωστόσο, το 2022 – 2023 (β΄ τρίμηνο), ο τζίρος της εστίασης αυξήθηκε κατά 9,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και αυτό την ώρα που τα στοιχεία των αφίξεων για το Απρίλιο – Μάιο του 2024 δείχνουν αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 17,6% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο πέρσι, ενώ το 2022 – 23 (β΄ τρίμηνο) είχε σημειωθεί αύξηση 20,6%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.