Μεγάλη αναμένεται να είναι η πείνα που έρχεται, καθώς το ψωμί που μέχρι πρότινος πωλούνταν γύρω στα 0,50 ευρώ, πλέον φτάνει τα 1,30 ευρώ με τα χειρότερα να βρίσκονται προ των πυλών.
Σε ένα από τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης το ψωμί κάνει από 1 έως 1,40 ευρώ, ενώ τα ψωμιά με ειδικά άλευρα φτάνουν και τα 4 ευρώ.
Η αύξηση που αναμένει είναι από 10-30%. Αυτό σημαίνει πως από 1,00 – 1,40 ευρώ τα ψωμιά θα φτάσουν από 1,30 ως 1,82 ευρώ, τιμή που αναμένεται να στρογγυλοποιηθεί στα 1,90 ευρώ.
Το μείγμα είναι εκρηκτικό για καταναλωτές και μικροεπαγγελματίες. Από την μία οι καταναλωτές δεν έχουν λεφτά και από την άλλη οι επαγγελματίες δεν βγάζουν κέρδος
Μάλιστα οι αρτοποιοί προειδοποιούν πως το πλαφόν που υπάρχει στις πρώτες ύλες δεν επιτρέπει καμία συγκράτηση τιμών. Σήμερα η φτηνότερη φραντζόλα είναι στα 0,90 ευρώ, τιμή που αναμένεται να αυξηθεί.
Οι αρτοποιοί λένε και εδώ πως η αυξήσεις είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν οι τιμές.
Μπροστά στο ράλι ακρίβειας σε κυβερνητική σύσκεψη μπήκε ο επισιτιστικός εφοδιασμός της χώρας για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και να γίνουν παρεμβάσεις για το κόστος των πρώτων υλών.
Στην κυβέρνηση λένε πάντως πως η Ελλάδα θα προμηθεύεται μαλακό σιτάρι από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και τον Καναδά μέσω Ιταλίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.