ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φιάσκο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ για 660.000 αγρότες

Η λειτουργία του ΟΣΔΕ 2024 αφήνει «ξεκρέμαστους» 660.000 αγρότες

Φιάσκο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ για 660.000 αγρότες

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι επιδοτήσεις 2 δισ. ευρώ για 660.000 αγρότες, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζει η πλατφόρμα ΟΣΔΕ 2024 του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το λογισμικό, το οποίο επιλέχθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο του οργανισμού, είναι πεπαλαιωμένο και παρουσιάζει σημαντικά ζητήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Η πλατφόρμα ΟΣΔΕ 2024 αντιμετωπίζει καθημερινές δυσλειτουργίες, καθιστώντας την υποβολή δηλώσεων για την ενιαία ενίσχυση εξαιρετικά δύσκολη.

Το λογισμικό που χρησιμοποιείται είναι μια ρεπλίκα του συστήματος που χρησιμοποιήθηκε από το 2012 έως το 2021 και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης του έργου αξίας 16 εκατ. ευρώ στον τεχνικό σύμβουλο.

Η επιτροπή παραλαβής του ΟΠΕΚΕΠΕ απέρριψε την εφαρμογή που λειτουργούσε κανονικά στο gov.gr, επιλέγοντας ένα πεπαλαιωμένο λογισμικό που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει σύγχυση και ταλαιπωρία στους αγρότες, με τους ρυθμούς υποβολής δηλώσεων να είναι εξαιρετικά χαμηλοί.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 12η Σεπτεμβρίου, και μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μόλις το 2% με 3% του συνόλου των δηλώσεων.

Το φιάσκο του ΟΣΔΕ 2024 θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για τους αγρότες, εκθέτοντας την κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί ταχύτητα και διαφάνεια στις διαδικασίες αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ερωτήματα για τη διαδικασία επιλογής του λογισμικού και τις ευθύνες της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένουν αναπάντητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.