AddThis Website Tools

Αρκετοί είναι εκείνοι που πήγαν στην ψαραγορά ενόψει της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να κάνουν έρευνα αγοράς για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι τιμές είναι παρόμοιες με τις περσινές.

Το έτοιμο ξαρμυρισμένο φιλέτο από 6,98€/κιλό – 10€/κιλό και ο φρέσκος ελληνικός μπακαλιάρος 15€/κιλό – 22€/κιλό, όπως είπε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς, Βασίλης Σίμος.

Το ζητούμενο για τους καταναλωτές είναι να καταφέρουν να συνδυάσουν την ποιότητα με καλές τιμές.

Όσο για τους πωλητές, η ευρηματικότητα είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, με φράσεις όπως: «Τέτοια έτρωγε η Μαντόνα κι έκανε κορμί κολώνα».

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους μιλούν για «λίγο τσιμπημένες τιμές σε σχέση με πέρυσι».

Χρήσιμες οδηγίες ώστε να μην εξαπατηθούν δίνει στους πολίτες η Ένωση Καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι οι αυθεντικοί υγράλατοι ή παστοί μπακαλιάροι στην ελληνική αγορά προέρχονται κυρίως από την Ισλανδία, τη Φιλανδία και τη Νορβηγία.

Τονίζεται επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις δίπλα στον μπακαλιάρο πωλείται παστό ψάρι με την ονομασία λινκ, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να κοιτούν προσεκτικά τις ταμπέλες.