ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η ΑΑΔΕ ξεκινά εντατικούς ελέγχους για το IRIS – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Μόλις 16% οι ενεργοί χρήστες

Η ΑΑΔΕ ξεκινά εντατικούς ελέγχους για το IRIS – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από σήμερα Τρίτη 1η Οκτωβρίου, ξεκινάει εντατικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα IRIS.

Η σιωπηρή παράταση της τελευταίας επίσημης προθεσμίας, που έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου, εξέπνευσε χθες 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα έπρεπε να είχαν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους και να έχουν προχωρήσει στην εγγραφή τους στο IRIS.

Μόλις 16% οι ενεργοί χρήστες

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία επί συνόλου περίπου 715.000 υπόχρεων με επαγγελματικό λογαριασμό, οι περίπου 545.000 επαγγελματίες έχουν εγκαταστήσει το σύστημα, ενώ μόλις το 16% είναι ενεργοί χρήστες.

Έτσι, περίπου 170.000 επαγγελματίες κινδυνεύουν να δουν την «κόκκινη» κάρτα από τον ελεγκτικό μηχανισμό και φυσικά να κληθούν να καταβάλλουν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 1.500 ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι σήμερα στις συναλλαγές μεταξύ φυσικών προσώπων, οι χρήστες του συστήματος ξεπερνούν τα 3,15 εκατομμύρια, καθώς μόνο το Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 120.000 νέες εγγραφές, ενώ το 65% των συνολικών χρηστών είναι ενεργοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα, οι συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα μέσα από το σύστημα IRIS εντός του 2024 ανήλθαν σε 34 εκατομμύρια και άγγιξαν σε αξία τα 3,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 150% και 116% αντίστοιχα σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.