ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια»

Έστειλε σχετικό έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητάει την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στο δημόσιο τομέα αφού η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια.

Μάλιστα, έστειλε σχετικό έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το ζήτημα αυτό.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, επισημαίνεται, ότι «θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη “μεταμνημονιακή εποχή”».

Η ανακοίνωση είναι πολύ σημαντική γιατί προφανώς οι δικαστές και οι εισαγγελείς προσανατολίζονται σου να οδηγήσουν το ζήτημα στα… δικαστήρια.

Η αλήθεια είναι πως τα δώρα στο Δημόσιο «κόπηκαν» λόγω Μνημονίων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει πλέον επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα εγγράφως στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού για το ζήτημα αυτό.

Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή».

Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο.

Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.