ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Νιγηρία υπερδιπλασιάζει τον κατώτατο μισθό – Θα φθάσει τα… 39,60 ευρώ

Ο πληθωρισμός έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ του 34,19% τον Ιούνιο

Η Νιγηρία υπερδιπλασιάζει τον κατώτατο μισθό – Θα φθάσει τα… 39,60 ευρώ

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Νιγηρίας, χθες Τρίτη 23 Ιουλίου, «υιοθέτησε» σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει να υπερδιπλασιαστεί ο κατώτερος μισθός.

Μάλιστα, οι αρχές προειδοποιούν εναντίον διαδηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του κόστους ζωής.

Ο μηνιαίος κατώτερος μισθός αναμένεται να αυξηθεί από τα 30.000 στα 70.000 νάιρα (περίπου 39,60 ευρώ) αφού εγκρίνει το νομοσχέδιο ο πρόεδρος Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου. Το κείμενο πέρασε με ταχείες διαδικασίες από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το κοινοβούλιο μείωσε επίσης από τα πέντε στα τρία χρόνια την περίοδο ισχύος της συλλογικής σύμβασης στον δημόσιο τομέα.

Το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε δραματικά αφότου ο Τινούμπου έβαλε τέλος στη δαπανηρή επιδότηση των καυσίμων και χαλάρωσε τον έλεγχο των ανταλλακτηρίων συναλλάγματος, μετά την έναρξη της θητείας του, πέρυσι τον Μάιο.

Ο πληθωρισμός έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ του 34,19% τον Ιούνιο ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ξεπέρασε το 40,87%, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα της εθνικής υπηρεσίας στατιστικής της Νιγηρίας.

Τα συνδικάτα αποδέχθηκαν την κυβερνητική πρόταση για την αύξηση του κατώτερου μισθού έπειτα από μήνες αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, παρότι ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή που διεκδικούσαν.

Η νέα μισθολογική κλίμακα έχει εφαρμογή στους εργαζόμενους στον ομοσπονδιακό δημόσιο τομέα — τους υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών, το προσωπικό των αεροδρομίων, τους εκπαιδευτικούς και άλλους.

Η υιοθέτηση του νομοσχεδίου ανακοινώθηκε ενώ γίνονται μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εκκλήσεις στους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους να διαδηλώσουν τον Αύγουστο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική του κ. Τινούμπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής σημειώθηκε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων εργατικών συνδικάτων για αυξήσεις μισθών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.