Ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με το περσινό, θα είναι το πασχαλινό τραπέζι, με τους καταναλωτές να χρειαστεί να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη.
Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί και να ξεπεράσει το 10 % ανάλογα με την ποιότητα των προϊόντων:
Αρνί 10 κιλά ×14 ευρώ το κιλό= 140 ,00
Κοκορέτσι 1,5 κιλά= 21,00
Μαρούλια 2×0,70= 1,40
Κρεμμύδια φρέσκα 2×0,70= 1,40
Άνηθος 1×0,60= 0,60
Ντομάτες 1 κιλό ×2,5= 2,50
Αγγούρια 2×0,70= 1,40
Τζατζίκι 1 κιλό 3,5 ευρώ το γιαούρτι +0,70 αγγούρι= 4,20
Μαγειρίτσα ( 1/2 κιλό συκώτι 7 + ζαρζαβατικά )= 11,00
Τυρί φέτα 1/2 κιλό × 14 το κιλό = 7,00
Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα ( 17,90 το κιλό)= 8,95
Ψωμί 1 κιλό= 2,40
Αυγά κόκκινα βαμμένα στο σπίτι 20 ×0,60= 12 + βαφές ( 1,60×2= 3,20 ), Σύνολο 15,20
Κάρβουνα 20 κιλά ×1,5= 30 ,00
Κουλούρια σπίτι: (1 κιλό αλεύρι 1,75 + βούτυρο γάλακτος 600 γραμμάρια= 10,45+βανίλιες 0,90+5 Αυγά × 0,60= 3 ) Σύνολο 16,10
Τσουρέκι 1 κιλό 19,00
Κρασί χύμα 1 1/2 κιλό ×4,5 του κιλού= 6,75
Μπύρες 10 0,500 ml ×2,20= 22,00
Αναψυκτικά 6×0,330 ml= 4,98
Φρούτα διαφορά όπως μήλα, φράουλες, πορτοκάλια, μπανάνες= 6,00
Διάφορα απρόβλεπτα όπως ρεύμα, λάδι, ξύδι, λεμόνια= 18,00
Το τραπέζι του Πάσχα 2024 καλύπτει το βράδυ της ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα του 2024. Ισχύει για 6 με 8 άτομα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.