Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν οι καταναλωτές, καθώς το ντόμινο των ανατιμήσεων δεν έχει τέλος.

«Πρωταθλητές» της ακρίβειας, το λάδι, το ρύζι, το κρασί, τα πορτοκάλια, το γάλα και το κρέας. Ήδη πολλοί κάνουν έρευνα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το οποίο θα βγει τουλάχιστον 10% ακριβότερο.

">

Δυσάρεστα πάντως τα νέα είναι και για το νέο έτος καθώς σύμφωνα με την Ένωση Σουπερμάρκετ θα συνεχιστούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το νέο έτος ενώ η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη.

Εκπέμπουν sos οι μονάδες εκτροφής – Κλείνουν κάθε μέρα

Στο πτηνοτροφείο του Γιώργου Γουδούτση στη Νεοχωρούδα, τρέφονται 5.000 κότες και παράγονται 4.500 αυγά ημερησίως αλλά μόνο το κόστος για την τροφή ανέρχονται στα 250 ευρώ την ημέρα και στα 6.000 ευρώ το μήνα.

«Ανέβηκαν οι τροφές, ανέβηκε και το αυγό» σχολίασε στην κάμερα του OPEN, o Αθανάσιος Γουδούτσης.

Sos εκπέμπουν όμως και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι καθώς, όπως λένε στο OPEN, οι μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα στο προσεχές διάστημα η Ελλάδα να μην μπορεί να παράξει τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Σημειώνεται ότι το μοσχαρίσιο κρέας φεύγει από τους παραγωγούς στα έξι ευρώ και καταλήγει στο τραπέζι των καταναλωτών 10 ευρώ ακριβότερα.

«Δεν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας ειδικά σε αγελαδινό κρέας και γάλα. Σε πρόβιο το καλύπτουμε» ανέφερε ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Λαλιώτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση του ζωικού κεφαλαίου στα βοοειδή στην Ελλάδα. Το 2010 υπήρχαν 12.000 παραγωγοί ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει πέσει στους 2.500 παραγωγούς