ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κατά 30% θα μειωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού

Θα επωφεληθούν χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι που σήμερα αναγκάζονται να πληρώσουν φόρο

Κατά 30% θα μειωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, εξετάζει να μειωθούν έως και 30% τα τεκμήρια διαβίωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επωφεληθούν χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι που σήμερα αναγκάζονται να πληρώσουν φόρο, επειδή διαθέτουν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.

Η κυβέρνηση προχωρά από το νέο έτος στη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης με τρεις παρεμβάσεις που ανατρέπουν το ισχύον καθεστώς, το οποίο επιβαρύνει κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.

  • Τα τεκμήρια θα μειωθούν μεσοσταθμικά 30% για να μπει τέλος στις στρεβλώσεις
  • Θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού
  • Η μείωση των ελαχίστων ποσών τεκμηρίων θα είναι για τον άγαμο στις 2.500 ευρώ (από 3.000 ευρώ) και για τους έγγαμους στις 4.000 ευρώ (από 5.000 ευρώ)

Για παράδειγμα, ένας άγαμος με εισόδημα 9.000 ευρώ και τεκμήρια 11.000 ευρώ για ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και ένα εξοχικό θα πλήρωνε φόρο – χωρίς τα τεκμήρια – 33 ευρώ. Με τα τεκμήρια όμως 343 ευρώ, δηλαδή η επιβάρυνση είναι 310 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας άλλος πολίτης που είναι έγγαμος με εισόδημα 12.000 ευρώ και τεκμήρια 13.000 ευρώ για ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και ένα εξοχικό θα πλήρωνε φόρο 563 ευρώ αλλά με τα τεκμήρια 803 ευρώ. Δηλαδή, η επιβάρυνση είναι 240 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.