Λίγες ώρες πριν αφήσουμε το 2022, ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο 2023, οι ετοιμασίες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Όπως και η αναζήτηση της φθηνότερης δυνατής τιμής, καθώς η ακρίβεια, η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια και η ανυπαρξία προστασίας, έχουν τσακίσει τα νοικοκυριά.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά από το πρωί είναι αρκετά μεγάλη, με τους καταναλωτές να ψάχνουν να βρουν πώς θα καταφέρουν να έχουν ένα αξιοπρεπές εορταστικό τραπέζι.

Βέβαια, τα όσα διαπιστώνονται στις αγορές είναι για μία ακόμη φορά απογοητευτικά. Για παράδειγμα, το χοιρινό κρέας εμφανίζεται με αύξηση 40% στην τιμή του σε σχέση με τα Χριστούγεννα!

Το αρνί και το κατσίκι επίσης, τα οποία παραμονές Χριστουγέννων τα έβρισκε κανείς στη Βαρβάκειο γύρω στα 7 ευρώ το κιλό, σήμερα, σύμφωνα με το OPEN πωλούνται γύρω στα 11 ευρώ το κιλό!

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, στο Καπάνι ήταν υποτονική η κίνηση νωρίς το πρωί, με τις τιμές επίσης είναι «τσιμπημένες» σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Συνολικά, το κόστος του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού για τους καταναλωτές, υπολογίζεται πως θα είναι φέτος αυξημένο κατά 30%!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!