ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Κυπαρισσία: «Λουκέτο» από την ΑΑΔΕ σε beach bar που έκοβε αποδείξεις από ταμειακές «φάντασμα» και δεν τις διαβίβαζε

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ

Κυπαρισσία: «Λουκέτο» από την ΑΑΔΕ σε beach bar που έκοβε αποδείξεις από ταμειακές «φάντασμα» και δεν τις διαβίβαζε

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν έβαλαν «λουκέτο» για 48 ώρες σε beach bar στην Κυπαρισσία καθώς έκοβε αποδείξεις από ταμειακές «φάντασμα» και δεν τις διαβίβαζε.

Η επιχείρηση, όπως διαπίστωσαν και στον επιτόπιο έλεγχο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 15/05/23.

Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης.

Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Πλέον του «λουκέτου», στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Ελέγχονται τα βιβλία σε βάθος ετών

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.