ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Έλληνες «γυρνάνε την πλάτη» στους ελληνικούς προορισμούς και κλείνουν διακοπές στο εξωτερικό

Τα πακέτα στο εξωτερικό είναι πιο φτηνά και ελκυστικά, από ότι ανάλογα πακέτα σε ένα ελληνικό νησί

Οι Έλληνες «γυρνάνε την πλάτη» στους ελληνικούς προορισμούς και κλείνουν διακοπές στο εξωτερικό

Οι Έλληνες «γυρνάνε την πλάτη» στους ελληνικούς προορισμούς, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), προτιμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να ενισχύσουν τη ξένη αγορά.

Ο λόγος είναι πως τα πακέτα στο εξωτερικό είναι πιο φτηνά και ελκυστικά, από ότι ανάλογα πακέτα σε ένα ελληνικό νησί.

Τα τουριστικά γραφεία μάλιστα επιβεβαιώνουν πως οι Έλληνες δείχνουν την προτίμησή τους σε εξωτερικούς προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου, σε ποσοστό 55% οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν πως δεν θα πάνε διακοπές, ενώ ένα 32%, δηλαδή ο 1 στους 3, δηλώνει ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένες.

Ακόμη, οι 6 στους 10 καταναλωτές από αυτούς που θα πάνε διακοπές, δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένες άνω του 50%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πέρα από τη διαμονή, «τσουχτερές» είναι και οι μετακινήσεις.

Έχει καταγραφεί φέτος αύξηση 19,7% στα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ το πακέτο διακοπών εμφανίζεται πιο ακριβό κατά 12,7% σε σχέση με τις περσινές τιμές, ασχέτως προορισμού.

Επίσης, στα ξενοδοχεία οι τιμές είναι υψηλότερες κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά με τα διαθέσιμα στοιχεία των ξενοδοχειακών και ακτοπλοϊκών εκτιμάται ότι το βασικό πακέτο διακοπών θα αυξηθεί κατά μέσο όρο τουλάχιστον κατά 15% έως 20% σε σχέση με πέρυσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.