ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δεν ανοίγει τελικά η πλατφόρμα για την δήλωση Πόθεν Έσχες – Διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Αναμένεται να δοθεί τρίμηνη παράταση

Δεν ανοίγει τελικά η πλατφόρμα για την δήλωση Πόθεν Έσχες – Διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Παράταση τριών μηνών αναμένεται να δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων.

Απολύτως καμία σκέψη δεν υπάρχει για παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, που λήγει την 30ή Ιουνίου. Τις πληροφορίες διέψευσαν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως το τέλος του Ιουνίου και επισημαίνουν προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για να υποβάλει την αρχική του δήλωση.

Η προθεσμία εκπνέει την 30η Ιουνίου 2024, ωστόσο, πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Δικαοσύνης, αναφέρουν ότι θα δοθεί νέα παράταση που σημαίνει τελικά ότι ούτε την 1η Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης βρίσκονται σε διαμάχη για τα δηλωθέντα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η παράταση, εφόσον ανακοινωθεί επισήμως, θα καταλαμβάνει και όσους για πρώτη φορά πρέπει να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.

Ως αρχική δήλωση, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής νοείται «η δήλωση περιουσιακής κατάστασης η οποία υποβάλλεται μέσα σε ενενήντα ημερολογιακές (90) ημέρες από την απόκτηση της ιδιότητας και δεν επηρεάζεται από χρονικά μεταγενέστερη απόκτηση άλλης ιδιότητας, που εμπίπτει στο Κεφάλαιο Β’ του ν.5026/2023». Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή νέας αρχικής δήλωσης με την απόκτηση νέας ιδιότητας, εφόσον έχει ήδη υποβληθεί τέτοια δήλωση.

Στην πλατφόρμα αυτή όπου σύμφωνα με πηγές μπορεί να  υποβάλλει το πόθεν έσχες του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως νέος υπόχρεος, δεν δέχεται τις δηλώσεις των παλαιών υπόχρεων. Η νέα πλατφόρμα στην οποία θα υπέβαλλε το πόθεν έσχες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα  λειτουργούσε εντός των επόμενων ημερών έχει…  «κολλήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η βασική διαφορά της νέας με την παλιά πλατφόρμα, θα ήταν η απευθείας άντληση στοιχείων από τις τράπεζες αναφορικά με τα υπόλοιπα καταθέσεων την 31η Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, από το έτος αναφοράς. Η άντληση όμως των  στοιχείων υπολοίπων τραπεζικών καταθέσεων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτή την φάση και έτσι αναμένεται νέα υπουργική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.