Κίνηση επικρατεί και σήμερα στη Βαρβάκειο αγορά, αλλά και τα συνοικιακά κρεοπωλεία, από καταναλωτές που αγοράζουν τον παραδοσιακό οβελία.
Πάντως το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, είναι ακριβότερο συγκριτικά με πέρυσι, κατά 16,3% έως 19,3%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Μία μόνο ημέρα έμεινε λοιπόν, για την προμήθεια των πασχαλινών προϊόντων και, παρά τη μειωμένη κίνηση, οι κρεοπώλες έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, αφού δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν να ετοιμάσουν τον οβελία για τους πελάτες τους.
«Η πιο δύσκολη μέρα για εμάς είναι σήμερα, γιατί προετοιμάζουμε όλες τις παραγγελίες. Έχουμε 70 για αύριο», λένε οι κρεοπώλες.
Η κίνηση πάντως, αν και έχει «ζεσταθεί» αρκετά, παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά.
«Είναι λίγο υποτονική η αγορά σε σχέση με πέρσι. Κι εμείς έχουμε βάλει λιγότερα αμνοερίφια σε σχέση με πέρσι, άρα από την εμπειρία μου το Μεγάλο Σάββατο δε θα υπάρχει στην αγορά αρνί και κατσίκι», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Αττικής, Σάββας Κεσίδης.
Όσοι κρεοπώλες διατήρησαν την περσινή τιμή, δηλώνουν ότι επέλεξαν να χάσουν από το κέρδος τους για να μην χάσουν από την πελατεία τους.
«Τα κόστη έχουν ανέβει πάρα πολύ. Επιλέγουμε να κρατήσουμε τις τιμές έτσι ώστε ο κόσμος που μας επιλεγεί καθημερινά να μείνει στην σχέση που έχουμε χτίσει χρόνια».
Οι αγορές της τελευταίας στιγμής
Όσοι θα μείνουν στην Αθήνα ή δεν έφυγαν ακόμα, ξεχύθηκαν στις αγορές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι.
Αυξημένη η κίνηση και στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με όσους έχουν απομείνει στην πόλη να τρέχουν για τα τελευταία ψώνια.
Με τις ανατιμήσεις και σε άλλα προϊόντα να καταγράφουν ρεκόρ, τον ρόλο του οικοδεσπότη αναλαμβάνει εκείνος που μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο κόστος του εορταστικού τραπεζιού.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εορταστικό τραπέζι θα στρώσουν όλες οι οικογένειες, όμως φαίνεται πως τα περισσότερα θα είναι λιτά, αφού η ακρίβεια στα τρόφιμα δεν αφήνει περιθώριο για να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.