Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας Κωνσταντίνος Τσουράπας υποστήριξε ότι η φραντζόλα των 500 γρ. μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 1,5 ευρώ λόγω των ελλείψεων στο σιτάρι που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ψωμιού.
«Την προηγούμενη εβδομάδα μας ανακοίνωσαν 25-30 λεπτά αύξηση στο μαλακό σιτάρι. Αυτή την εβδομάδα μάλλον έχει ξεφύγει κι άλλο η τιμή» δήλωσε στο TRT Greece.
«Αρχές της άλλης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα πολύ πιθανό να δούμε αυξήσεις και δεν θα είναι 10-20 λεπτά» σημείωσε ο πρόεδρος των αρτοποιών Μαγνησίας. Όταν ρωτήθηκε δε αν θα δούμε να φτάνει το 1,5 ευρώ η φραντζόλα, είπε χαρακτηριστικά: «Να μην ξεφύγει κιόλας…»
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τις ελλείψεις στο μαλακό αλεύρι. Μάλιστα, ανέφερε ότι αλευρόμυλος στη Θεσσαλία προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης πρώτης ύλης, με αποτέλεσμα αρτοποιοί που προμηθεύονταν μαλακό αλεύρι από τον συγκεκριμένο μύλο να έχουν μείνει ξεκρέμαστοι.