«Θύμα» της ακρίβειας έχει πέσει το ψωμί, το τρόφιμο που κάποτε δεν έλλειπε από κανένα ελληνικό τραπέζι, καθώς η τιμή του αυξάνεται διαρκώς και μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, πλέον πολλοί αρτοποιοί στρέφονται σε κατεψυγμένη ζύμη, εξαπατώντας τους πολίτες. 

">

Ο Γ.Λεχουρίτης έκανε λόγο για μεγάλες αυξήσεις, σημειώνοντας ότι «θα πούμε και το ψωμί, ψωμάκι»το οποίο μάλιστα θα είναι και από κατεψυγμένη ζύμη!

«Η ακρίβεια δυστυχώς δεν έκανε διακοπές, όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας. Το τραπέζι είναι ακριβότερο από ό,τι το αφήσαμε τον Ιούνιο. Κάθε ημέρα ακριβαίνουν οι τιμές στα προϊόντα. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος είδαμε κάτι πρωτόγνωρο, αύξηση 50% στις τιμές των φρούτων εποχής. Τα λαχανικά είχαν 50% αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο» σημείωσε και πρόσθεσε κάνοντας λόγο για ζητήματα παραπλάνησης των καταναλωτών:

«Δεν θα πούμε μόνο το λάδι, λαδάκι. Θα πούμε και το ψωμί, ψωμάκι. Όχι μόνο λόγω της ακρίβειας, που ακόμη δεν έχει εισαχθεί νέα ποσότητα σιτηρών και η αλευροβιομηχανία αύξησε την τιμή των αλεύρων 7%-10%. Υπάρχουν ζητήματα παραπλάνησης και παραπληροφόρησης του καταναλωτικού κοινού στην Ελλάδα από κάποιους επιτήδειους που πουλάνε κατεψυγμένη ζύμη ως φρέσκια. Η παραπλάνηση αυτή έχει να κάνει και με το θέμα της υγείας» τόνισε.