Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τιμές των ακινήτων έχουν αρχίσει να υποχωρούν, στην Ελλάδα σημειώνουν ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση. 

Το κόστος για τις οικογένειες είναι απαγορευτικό, είτε πρόκειται για ενοικίαση, είτε για αγορά, με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι δυσοίωνες.

Ο Γ.Ρεβύθης, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας αναφορά τόσο στα ενοίκια, όσο και στην αγορά σπιτιού.

«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η αστυφιλία. Η Αττική έχει φτάσει σε οικονομικό στάτους πάνω στο 65% και η ζήτηση έρχεται στην Αττική. Όλες οι κυβερνήσεις έπρεπε αυτό να το προβλέψουν, να δημιουργήσουν σχολεία, πανεπιστήμια, υπουργεία και υποδομές ώστε ο κόσμος να μην έρχεται μόνο στην Αττική», ανέφερε αρχικά ο Γ.Ρεβύθης και συνέχισε εστιάζοντας στα μέτρα της κυβέρνησης:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αύξηση της φορολογίας, του κόστους υποδομής, έχουν κάνει τα πάντα ακριβά. Τα επιτόκια επίσης είναι πολύ ακριβά. Ελάχιστα θα ρίξουν τις τιμές αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι δεν αρκούν. Όταν έρθουν 10.000 νέοι ή οικογένειας για σπίτι, και το 80% θα είναι στην Αττική, θα αυξηθούν τα ακίνητα λόγω της ζήτησης».