Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Τα τρόφιμα σημειώνουν σημαντική αύξηση κατά 5,8%, αν και με πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 7,1%.
Κατά το ίδιο διάστημα, οι τιμές στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό κατά 2,6% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.
Στις άλλες κατηγορίες προϊόντων, επιβράδυνση καταγράφηκε στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με ρυθμό 1,8% από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές στην ενέργεια μειώθηκαν κατά 2,8%, μια περιορισμένη πτώση σε σχέση με το 6,4% του Ιανουαρίου.
Από την άλλη, η κατηγορία των υπηρεσιών γνώρισαν μεγαλύτερες αυξήσεις, αν και με οριακή διαφορά σε σχέση με τον Ιανουάριο (3,5% από 3,3%).
Με οριακά πιο αργό ρυθμό «έτρεξε» και ο δείκτης του δομικού πληθωρισμού, καθώς κινήθηκε με ταχύτητα 3% έναντι 3,1% τον προηγούμενο μήνα.
Σε επίπεδο Ευρωζώνης, όσον αφορά στις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός είχαν την μεγαλύτερη συμβολή με 4%, έναντι 5,6% τον Ιανουάριο, ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (3,9%, έναντι 4% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,6%, έναντι 2,0% τον Ιανουάριο) και ενέργεια (-3,7%, έναντι -6,1% τον Ιανουάριο).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.