ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανεβαίνει η ακρίβεια: Στην ΕΕ πέφτει ο πληθωρισμός – Στην Ελλάδα ανέβηκε κατά 1,5% τον Οκτώβριο

Πτώση κάτω του 3% στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της Eurostat

Ανεβαίνει η ακρίβεια: Στην ΕΕ πέφτει ο πληθωρισμός – Στην Ελλάδα ανέβηκε κατά 1,5% τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τον Οκτώβριο ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα ανήλθε στο 3,9% έναντι 2,4% τον Σεπτέμβριο και +3,5% τον Αύγουστο.

Την ώρα που ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη καταγράφει σημαντική υποχώρηση, στο 2,9% από 4,3% που ήταν τον Σεπτέμβριο, στην Ελλάδα όχι μόνον δεν μειώνεται, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει!

Υπενθυμίζεται ότι, σε μη εναρμονισμένο επίπεδο, δηλαδή με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε στο 1,6% τον Σεπτέμβριο έναντι 2,7% τον Αύγουστο και 2,5% τον Ιούλιο.

Η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για τον Οκτώβριο επίκειται τις επόμενες ημέρες.

Απότομο «φρένο» στην Ευρωζώνη

Την ίδια ώρα, οι τιμές στην Ευρωζώνη «φρέναραν» στο 2,9% τον Οκτώβριο, υποχωρώντας αισθητά σε σχέση με το 4,3% του Σεπτεμβρίου.

Το 2,9% του Οκτωβρίου αποτελεί τη χαμηλότερη επίδοση πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, δηλαδή πριν τον Φεβρουάριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τον δομικό δείκτη, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές σε τρόφιμα, ενέργεια, αλκοόλ και καπνό, η αρχική μέτρηση της Eurostat έδειξε ότι υπήρξε επιβράδυνση στο 4,2% έναντι 4,5% τον Σεπτέμβριο και 5,3% τον Αύγουστο, απομακρυνόμενος από το ιστορικό υψηλό του 5,7%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.