ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τεκμήρια: Η κυβέρνηση «φορτώνει» στους ελεύθερους επαγγελματίες χιλιάδες ευρώ φόρων

Οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης επιβαρύνουν τους αυτοαπασχολούμενους

Τεκμήρια: Η κυβέρνηση «φορτώνει» στους ελεύθερους επαγγελματίες χιλιάδες ευρώ φόρων

Τον Ιούνιο του 2023, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν κατά 45% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας λόγω της μείωσης του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ στο 9% και της προεκλογικής υπόσχεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για «καμία αύξηση φόρου».

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, η κυβέρνηση εισήγαγε ένα νέο σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων που επιβάλλει ελάχιστο τεκμαρτό κέρδος από 10.920 έως 50.000 ευρώ, ανεξάρτητα από τα πραγματικά έσοδα.

Παρά τις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι τα τεκμήρια θα είναι μαχητά.

Ωστόσο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ανακάλυψαν ότι για να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, να δεχτούν αναδρομικό έλεγχο πενταετίας και να πληρώσουν προκαταβολικά τον φόρο.

Αυτό το νέο σύστημα έχει προκαλέσει οργή και χάος στην αγορά, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να φορτώνονται με σημαντικούς φόρους, ανεξαρτήτως του πραγματικού τους εισοδήματος.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος έχει επιφέρει αναστάτωση και αντιδράσεις, με πολλούς να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λογιστές προειδοποιούν ότι οι διαρκώς νέες απαιτήσεις της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ δημιουργούν ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και φόβου, υπονομεύοντας την οικονομική σταθερότητα και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.