Με τη θέρμανση να είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος τον χειμώνα για τα νοικοκυριά, πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν φθηνές λύσεις.
Κάποιοι απλά περιμένουν τις γιορτές για να γεμίσουν τις δεξαμενές. Κάποιοι άλλοι, όμως, εκμεταλλεύονται τις επιδοτήσεις και παραγγέλνουν πετρέλαιο όσο η τιμή είναι χαμηλά, στο 1,12 στην Αθήνα και στο 1,16 στη Θεσσαλονίκη.
Στο πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – διπλή επιδότηση:
7,5 λεπτά έως το τέλος Νοεμβρίου.
25 λεπτά έως το τέλος του έτους.
Καπνίζουν οι καμινάδες
Παράλληλα, οι παραγγελίες στα καυσόξυλα είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και τα τηλέφωνα χτυπούν διαρκώς.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το διαθέσιμο εμπόρευμα να μην είναι αρκετό και η τιμή του ξύλου να έχει αυξηθεί.
Η οξυά πωλείται σε πολλά καταστήματα στα 160 ευρώ το κυβικό. Το πουρνάρι στα 170 ευρώ το κυβικό, η ελιά έχει αγγίξει τα 180 ευρώ το κυβικό, ενώ το πέλετ είναι στα 580 ευρώ ο τόνος.
Σύμφωνα με τους εμπόρους ξυλείας, οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν όσο μπορούν ξύλα που προέρχονται από κυπαρίσσια, λεύκες και ευκάλυπτους.
Σε πολλά καταστήματα παρατηρείται έλλειψη διαθέσιμης ξυλείας, ενώ οι ειδικοί φοβούνται ότι οι τιμές θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.