
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2025».
Οι δικαιούχοι θα λάβουν voucher ύψους μεταξύ 200 και 600 ευρώ, έτσι ώστε να απολαύσουν τις διακοπές τους σε καταλύματα της Ελλάδας.
Μόλις εκδοθεί ανακοίνωση για το πρόγραμμα, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να υποβάλει αίτηση:
Οι δικαιούχοι
Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που:
Αναλυτικά:
Α. Ο φορολογούμενος χωρίς παιδιά
Β. Ο φορολογούμενος που έχει 1 παιδί:
Γ. Ο φορολογούμενος που έχει 2 παιδιά:
Δ. Ο φορολογούμενος που έχει 3 παιδιά:
Ε. Ο φορολογούμενος που έχει περισσότερα παιδιά:
Ποιοι μένουν εκτός
Εκτός του Τουρισμός για Όλους 2025 είναι:
Τα ποσά του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»
Τα voucher του προγράμματος κινούνται μεταξύ 200 ευρώ με 600 ευρώ. Αναλυτικά:
Α. Γενική κατηγορία δικαιούχων
Για την περίοδο υψηλής τουριστικής ζήτησης (1.5.2025 έως και 30.9.2025) ο δικαιούχος θα πάρει voucher ύψους 200 ευρώ.
Για την περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης (από την ημερομηνία έκδοσης της κάρτας έως και 30.04.2025 και από 01.10.2025 έως και 31.12.2025), ο δικαιούχος θα λάβει voucher ύψους 300 ευρώ.
Β. Μονογονείς
Για την περίοδο υψηλής τουριστική ζήτησης (1.5.2025 έως και 30.9.2025) ο δικαιούχος θα πάρει voucher ύψους 300 ευρώ.
Για την περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης (από την ημερομηνία έκδοσης της κάρτας έως και 30.04.2025 και από 01.10.2025 έως και 31.12.2025) ο δικαιούχος θα λάβει voucher ύψους 400 ευρώ.
Τα ποσά αυτά αφορούν φυσικά πρόσωπα που είναι:
-Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2023,
-Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με 3 προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2023. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
–Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2023.
Γ. Άτομα με αναπηρία ή γονείς με τέκνα ανάπηρα
Για την περίοδο υψηλής τουριστική ζήτησης (1.5.2025 έως και 30.9.2025) τα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και οι δικαιούχοι με τέκνα με αναπηρία από 67% θα πάρουν voucher ύψους 400 ευρώ.
Για την περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης (από την ημερομηνία έκδοσης της κάρτας έως και 30.04.2025 και από 01.10.2025 έως και 31.12.2025) τα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και οι δικαιούχοι με τέκνα με αναπηρία από 67% θα λάβουν voucher ύψους 600 ευρώ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.