
Οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν τις καλύτερες τιμές νωπών κρεάτων για να τιμήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο της Τσικνοπέμπτης στα σπίτια τους.
Οι τιμές, σύμφωνα με τους κρεοπώλες, παραμένουν σταθερές. Το αρνί ξεκινά από τα 18 ευρώ το κιλό, η χοιρινή μπριζόλα βρίσκεται στα 6 ευρώ, τα χοιρινά σουβλάκια ξεκινούν από τα 8 ευρώ και «αγγίζουν» τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή στα παϊδάκια φτάνει και τα 15 ευρώ το κιλό.
Συγκριτικά, πέρσι το μοσχάρι κόστιζε 11,40 το κιλό, ενώ φέτος 14,60 στα σούπερ μάρκετ, ενώ το χοιρινό βρίσκεται στα 7,20 ευρώ από 6,20 που ήταν πέρσι.
Τσικνοπέμπτη: Πόσα θα πληρώσουν στις ταβέρνες
Όσοι δεν ψήσουν στα σπίτια τους δεν θα στερηθούν όπως λένε το τσίκνισμα, αφού θα βρεθούν σε σουβλατζίδικα και ταβέρνες όπου οι κρατήσεις ξεπερνούν το 90% την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.
Όπως αναφέρει το Mega για ένα πλήρες γεύμα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική, το κόστος ανά άτομο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50-60 ευρώ, ενώ σε μια πιο απλή ψησταριά, η τιμή θα κυμανθεί γύρω στα 30-40 ευρώ ανά άτομο.
Όπως λένε οι καταναλωτές παρά την αυξανόμενη ακρίβεια, θα βάλουν και φέτος το χέρι στην τσέπη ώστε να μην στερηθούν τίποτα από το γεύμα της Τσικνοπέμπτης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.