Τελικά, όταν όλοι εμείς «πηγαίναμε», ο Τραμπ «ερχόταν»...

Μοσχαρίσιο κρέας: «Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να αγγίξει τα 20€ το κιλό» λέει ο πρόεδρος κρεοπωλών Έβρου (upd)

«Πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί δίπλα σε όλους μας και να πάρει πραγματικά σοβαρές αποφάσεις»

Μοσχαρίσιο κρέας: «Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να αγγίξει τα 20€ το κιλό» λέει ο πρόεδρος κρεοπωλών Έβρου (upd)

(Ανανέωση): Με το… «κιάλι» όπως φαίνεται θα βλέπουμε (και…) το μοσχαρίσιο κρέας, καθώς σύμφωνα με τους κρεοπώλες αν η κυβέρνηση δεν λάβει «σοβαρές αποφάσεις», μέχρι το τέλος του έτους η τιμή του θα φτάσει τα 20 ευρώ το κιλό!

Ο πρόεδρος κρεοπωλών Έβρου Ευστάθιος Ευσταθίου μιλώντας στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση χαρακτήρισε «ανήκουστο για τα ελληνικά δεδομένα» κάτι τέτοιο και απέδωσε τις μεγάλες αυξήσεις στην «ενεργειακή κρίση», η οποία «επηρεάζει πάρα πολύ τα κόστη στη συντήρηση για μια μονάδα βοοειδών».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση, να λάβει μέτρα:

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα συμβαίνει, δεν έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις από το Κράτος για να σταθεροποιηθεί λίγο η τιμή του κρέατος. Υπάρχει μια τεράστια αύξηση και θα συνεχίσει αυτό, δεν θα σταματήσει.

Η ενημέρωση που έχω είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 20 ευρώ το κιλό το μοσχάρι, πράγμα ανήκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Δεν έχει χτυπηθεί κάπου το ζωικό κεφάλαιο, θεωρώ ότι είναι καθαρά αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης που υπάρχει, αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς κρίση ή χρηματιστήριο, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ τα κόστη στη συντήρηση για μια μονάδα βοοειδών.

Έχουν δίκιο και οι κτηνοτρόφοι που γκρινιάζουν γιατί δεν τα βγάζουν πλέον πέρα και συνεχώς αυξάνουν τις τιμές τους.

Είναι κάτι που αφορά το Κράτος. Πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί δίπλα σε όλους μας και να πάρει πραγματικά σοβαρές αποφάσεις για να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον σε αυτά τα επίπεδα η τιμή γιατί θα είναι απαγορευτικό και βλέπουμε ήδη ότι ο κόσμος ζορίζεται».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ο μέσος Έλληνας καταναλώνει ετησίως 74,8 κιλά κόκκινου κρέατος.

Ωστόσο, απ’ όταν ξεκίνησε το ξέφρενο ράλι των τιμών, τα νοικοκυριά προτιμούν περισσότερο το κοτόπουλο, ακόμα και το ψάρι, περιορίζοντας αρκετά την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.