ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Υποχρεωτική η άμεση διασύνδεση αν αντικατασταθεί το ταμειακό σύστημα ή το POS

Τι προβλέπει η απόφαση του Γ.Πιτσιλή

Υποχρεωτική η άμεση διασύνδεση αν αντικατασταθεί το ταμειακό σύστημα ή το POS

Απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπει πως οι επιχειρήσεις που αντικαθιστούν τα ήδη διασυνδεδεμένα ταμειακά συστήματά τους ή τα POS είναι υποχρεωμένες διασφαλίσουν ότι η διασύνδεση θα αποκατασταθεί άμεσα.

Πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα την αρχή «άπαξ διασυνδεδεμένη, πάντα διασυνδεδεμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη προβεί σε διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS και προτίθενται να αντικαταστήσουν είτε τα μεν είτε τα δε, υποχρεούνται να διασφαλίσουν ότι η διασύνδεση των καινούριων συστημάτων/τερματικών θα ολοκληρωθεί:

  • άμεσα, εφόσον γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α. 1098/2022
  • εντός 24ώρου, εφόσον γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.1155/2023.

Επομένως, επισημαίνει η ΑΑΔΕ, δεν προβλέπεται παράταση και η διασύνδεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των συγκεκριμένων χρονικών ορίων.

Παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης επισύρει την επιβολή κυρώσεων μη διασύνδεσης του ταμειακού συστήματος και POS, τονίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ίδια απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή, στις επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει στη διασύνδεση του ταμειακού τους συστήματος με τα μέσα πληρωμών, η οποία ωστόσο δεν συμμορφώνεται απόλυτα με τις προδιαγραφές, δίνεται παράταση έως τις 31/10/2024 για την πλήρη συμμόρφωσή τους, εφόσον:

  • τα μέσα πληρωμών τους δεν επιτρέπουν την ελεύθερη πληκτρολόγηση ποσών και
  • η ΑΑΔΕ έχει λάβει σχετική ενημέρωση από τους Παρόχους των Τερματικών (NSPs).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.