ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα

Τον Ιούλιο ήταν στο 3%

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα

Η Eurostat ανακοίνωσε πώς αυξήθηκε στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο από 3% τον Ιούλιο.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στην ευρωζώνη ήταν 2,2% τον Αύγουστο του 2024, από 2,6 % τον Ιούλιο και 5,2% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν στο 2,4% τον Αύγουστο από 2,8% τον Ιούλιο και 5,9% ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (0,8%), τη Λετονία (0,9%), την Ιρλανδία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία (1,1%), ενώ τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,3%), το Βέλγιο (4,3%) και την Πολωνία (4,0%).

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έξι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έδειξε η ανάλυση της Eurostat οι υπηρεσίες είχαν και τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό. Ειδικότερα, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,88 εκατοστιαίες μονάδες, π.μ.) και ακολούθησαν τα είδη διατροφής, αλκοόλ και καπνός (+ 0,46 εκατοστιαίες μονάδες), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,11 εκατοστιαίες μονάδες) και η ενέργεια (-0,29 εκατοστιαίες μονάδες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.