Σαν να ήταν έτοιμο από καιρό, ένα αμερικανικό σχέδιο καταστροφής της βιομηχανίας της ΕΕ και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να ήταν η καλύτερη ευκαιρία της Ουάσιγκτον για την υλοποίησή της καθώς τα πάνω-κάτω αναμένεται να φέρει ο νόμος Τ.Μπάιντεν για επιδοτήσεις ολόκληρης της αμερικανικής βιομηχανίας (μέσω φοροαπαλλαγών)  που αδιαφορώντας για τις παγκόσμιες επιπτώσεις, θα κάνει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να τεθούν σε βαθύτερη ακρίβεια και λουκέτα.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ...

Η χωρίς όρια εισαγωγή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, γιατί έτσι ζητούσαν οι ΗΠΑ, που έφεραν τις ρωσικές αντικυρώσεις ειδικά στον τομέα των καυσίμων με αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών ενέργειας στο φυσικό αέριο και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί με το πετρέλαιο, εν μέσω χειμώνα ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι Αμερικανοί σε συνέχεια της άρνησης κάλυψης των ενεργειακών αναγκών που πάγωσε την ΕΕ τώρα έρχεται με ένα νέο πακέτο επιδοτήσεων να τελειώσει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κρύβει την ανησυχία της εδώ και μήνες για τις συνέπειες που θα έχουν οι δαπάνες ύψους 420 δισεκατομμυρίων της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον κι εγκρίθηκαν τον Αύγουστο.

Και για την Ευρώπη φαίνεται εκτός του πάγου τους χειμερινούς μήνες, οι περιορισμοί στο ρεύμα και την φτωχοποίηση θα μείνει η αλληλεγγύη στο Κίεβο που ζητά από την ΕΕ και λαμβάνει γενναίες επιδοτήσεις.

Ο συγκεκριμένος νόμος βρέθηκε στην καρδιά της επίσημης επίσκεψης του κ. Μακρόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Προβλέπει μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις που θα ευνοήσουν εταιρείες εγκατεστημένες στις ΗΠΑ, ιδίως στους τομείς-κλειδιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των μπαταριών, της τεχνολογίας, της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, του υδρογόνου.

Συνεπάγεται «στρεβλώσεις του ανταγωνισμού σε βάρος των εταιρειών της ΕΕ», στηλίτευσε ο Τιερί Μπρετόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η Journal du dimanche.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν κάλεσε να δημιουργηθεί «ευρωπαϊκό ταμείο» για να «υποστηριχθούν βιομηχανικά σχέδια» ώστε να αντιμετωπιστεί ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA) που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ κι επικρίθηκε από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη χώρα αυτή.

Ο κ. Μπρετόν απείλησε τον Νοέμβριο να «πάει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ)» για να παρουσιάσει τα επιχειρήματα των Βρυξελλών.

«Έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με αντιπροσώπους του Λευκού Οίκου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», διευκρίνισε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε την Παρασκευή ότι θα ήθελε το ζήτημα των «απαλλαγών» που ζητεί από τις ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες να έχει «ρυθμιστεί» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, αφού χαρακτήρισε την προηγουμένη «υπερβολικά επιθετικά» κάποια από τα αμερικανικά μέτρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε διατεθειμένος να διορθώσει τα «ελαττώματα» του νόμου αυτού, που όμως υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μπερντ Λάνγκε, έκρινε πως η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για τις αμερικανικές δημόσιες ενισχύσεις σε τομείς-κλειδιά, ιδίως στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.