«Περνάμε κρίση. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την καταιγίδα και να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους», δήλωσε, μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό FR2, o Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι το κόστος της ενεργειακής κρίσης ανέρχεται στη χώρα του στο ποσό των 85 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του κόστους το έχει επωμιστεί το κράτος.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση:

  • Είναι αθώα (4%, 674 Votes)
  • Ήξερε αλλά προσπαθούσε να διακόψει την δραστηριότητά του (8%, 1.250 Votes)
  • Είναι συνένοχη και πρέπει να παραιτηθεί (86%, 14.026 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 368 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.318

Loading ...

Υποσχέθηκε ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά δεν θα υπερβεί το 15%, ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε κατά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών, αλλά υπέρ της παροχής εκτάκτων ενισχύσεων στους εργαζόμενους.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων λέγοντας ότι «από το καλοκαίρι του 2023 θα πρέπει να αυξάνουμε τη νόμιμη ηλικία αναχώρησης κατά τέσσερις μήνες το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε το 2025 στα 63, το 2028 στα 64 και το 2031 στα 65 χρόνια».

Ως προς τα πολιτικά ζητήματα της Γαλλίας, ο Μακρόν επιτέθηκε στα κόμματα της αριστεράς τα οποία μαζί με την δεξιά ψήφισαν προχθές στην γαλλική εθνοσυνέλευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς, ωστόσο, αν σκέφτεται να προχωρήσει το 2023 στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, ο Μακρόν δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του λέγοντας πως στη Γαλλία ο πρόεδρος έχει πολλά εργαλεία για την υπέρβαση των αδιεξόδων μεταξύ των οποίων ανέφερε και το δημοψήφισμα.