ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Gazprom: Τα 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα άγγιξε ο εφοδιασμός της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο

Ο αγωγός μέσω Ουκρανίας παραμένει η μόνη διαθέσιμη δίοδος για το ρωσικό φυσικό αέριο στην ΕΕ

Gazprom: Τα 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα άγγιξε ο εφοδιασμός της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom συνεχίζει να παρέχει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, με ημερήσιο όγκο 42,4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία μέσω του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Η ροή αυτή πραγματοποιείται μέσω του σταθμού συμπίεσης αερίου Sudzha στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

Η διέλευση μέσω Ουκρανίας αποτελεί τη μοναδική οδό για την προμήθεια ρωσικού αερίου προς τις δυτικές και κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένου ότι η άντληση μέσω του Nord Stream έχει πλήρως ανασταλεί.

Από τον Μάιο του 2022, η GTSOU (Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Ουκρανίας) ανέστειλε τη διέλευση προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού Sokhranovka λόγω ανωτέρας βίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ελέγξει το σταθμό συμπίεσης Novopskov στην επαρχία Λουγκάνσκ.

Το φθινόπωρο του 2022, η Naftogaz της Ουκρανίας είχε καταθέσει αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας κατά της Gazprom για καθυστερημένη πληρωμή υπηρεσιών μεταφοράς αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, χαρακτήρισε τη διαδικασία διαιτησίας αβάσιμη και απειλεί με κυρώσεις κατά της Naftogaz εάν συνεχίσει να ενεργεί ανέντιμα, καθιστώντας τις μελλοντικές σχέσεις αδύνατες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.