ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Daily Mail κρούει των κώδωνα του κινδύνου: «Η Ευρώπη έχει αποθέματα φυσικού αερίου μόνο για ένα μήνα»

Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ρωσία

Η Daily Mail κρούει των κώδωνα του κινδύνου: «Η Ευρώπη έχει αποθέματα φυσικού αερίου μόνο για ένα μήνα»

Η Ευρώπη διαθέτει φυσικό αέριο μόλις για ένα μήνα πριν εφαρμοστεί η απόφαση της Ρωσίας για κλείσιμο των αγωγών, σε περίπτωση άρνησης της πληρωμής σε ρούβλια, όπως επισημαίνει η Daily Mail.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα διακόψει αμέσως τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την 1η Απριλίου γίνονται το δεύτερο εξάμηνο αυτού του μήνα και τον Μάιο.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει παράλληλα με την εκτίναξη του ρωσικού νομίσματος σε επίπεδα προ του πολέμου, φτάνοντας τα 82,75 ρούβλια ανά δολάριο χθες το βράδυ.

Οι κυρώσεις, ωστόσο, των κυβερνήσεων της Ευρώπης δεν έχουν στοχεύσει τις συμβάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Μόσχα, επειδή πολλά κράτη μέλη της ΕΕ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες του Κρεμλίνου.

Η Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς περίπου το 40% του φυσικού αερίου της προέρχεται από τη εκεί, ενώ η Βρετανία προμηθεύεται μόνο το 4% της κατανάλωσής της από τη Ρωσία.

Εάν η Μόσχα αποφασίσει να σταματήσει την παροχή, θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις ανεφοδιασμού, κλείσιμο εργοστασίων και έκρηξη του ενεργειακού κόστους σε ολόκληρη την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν ο Πούτιν κλείσει το φυσικό αέριο, μπορεί να είναι μόνο για σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, χρειάζεται τα χρήματά μας και δεν μπορεί να επαναδρομολογήσει τις παραδόσεις όλων των ποσοτήτων φυσικού αερίου», σημειώνει Ευρωπαίος έμπορος φυσικού αερίου, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.