ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κυβέρνηση: Ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις στο ρεύμα από 1,2 εκατ. επιχειρήσεις! – Είχε υπογραφεί μετά τις Ευρωεκλογές

Η Κομισιόν δεν έδωσε άδεια για για την επιδότηση

Κυβέρνηση: Ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις στο ρεύμα από 1,2 εκατ. επιχειρήσεις! – Είχε υπογραφεί μετά τις Ευρωεκλογές

Αποκαλύφθηκε ότι η κίνηση της ΝΔ μετά το κύμα επιστολών σε περίπου 1,2 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις κατά την ενεργειακή και καλούνται να επιστρέψουν συνολικά περίπου 800 εκατ. ευρώ δύο χρόνια μετά ήταν γνωστή στο επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα η απόφαση υπογράφηκε στις 7 Ιουνίου και πήρε ΦΕΚ λίγες ώρες μετά τις ευρωεκλογές, στις 10 Ιουνίου, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να μην επιπλέον έχει πολιτικό κόστος στις ευρωκάλπες.

Η απόφαση φέρει τις υπογραφές των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, των υφυπουργών Θανάση Πετραλιά και Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και του πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι τότε επιδοτήσεις σε περίπου 1,2 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις, αποδείχθηκε ότι δόθηκαν παράτυπα καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί η απαραίτητη έγκριση από τις Βρυξέλλες και την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Έτσι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως εστιατόρια, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα, μίνι μάρκετ καλούνται να επιστρέψουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

kya

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.