ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι λιγνιτικές μονάδες έριξαν τις τιμές χονδρικής ρεύματος – Για τον Κ.Μητσοτάκη όμως «φιλοδοξία είναι η απολιγνιτοποίηση»

Μαζική εισαγωγή των λιγνιτικών μονάδων στο σύστημα για να πέσουν οι τιμές

Οι λιγνιτικές μονάδες έριξαν τις τιμές χονδρικής ρεύματος – Για τον Κ.Μητσοτάκη όμως «φιλοδοξία είναι η απολιγνιτοποίηση»

Ακόμα μία πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του ρεύματος δείχνει να αποτυγχάνει και να το πληρώνουν οι καταναλωτές που βλέπουν το εισόδημά τους να εξαφανίζεται στους λογαριασμούς που αποτυπώνουν την ανεξήγητη εμμονή της κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση.

Χθες, ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων για την επιδότηση των καταναλωτών αλλά και την φορολόγηση των ηλεκτροπαραγωγών από φυσικό αέριο, σημειώθηκε νέο ρεκόρ στη χονδρεμπορική, με την τιμή να φτάνει στα 218,77 ευρώ η μεγαβατώρα. Τις βραδινές ώρες μάλιστα η τιμή έπασε τα κοντέρ φτάνοντας μέχρι και τα 759,92 ευρώ η μεγαβατώρα.

Σήμερα ωστόσο η τιμή χονδρικής στην αγορά ρεύματος παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση στα 153,95 ευρώ η μεγαβατώρα, με το μέγιστο να φτάνει στα 500 ευρώ η μεγαβατώρα στις 9 το βράδυ. Για ποιο λόγο καταγράφεται αυτή η σημαντική πτώση της τιμής;

Η ουσιώδης διαφορά που καταγράφεται στο ηλεκτρικό σύστημα σε σχέση με εχθές είναι η σημαντική αύξηση της κατανομής λιγνιτικών μονάδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου, οι λιγνίτες για σήμερα θα αντιπροσωπεύουν το 11,95% του ενεργειακού μείγματος όταν χθες βρίσκονταν στο 8%.

Με βάση τον προγραμματισμό του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ, για σήμερα προβλέπεται να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες Άγιος Δημήτριος 1,3,4,5, η μονάδα της Μελίτης και η μονάδα της Πτολεμαΐδας 5.

Σήμερα δηλαδή θα ενταχθούν συνολικά 6 λιγνιτικές μονάδες, η συνεισφορά των οποίων αναδεικνύεται καθοριστική για τη συγκράτηση της τιμής στο σύστημα.

Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη δεν αρέσει ίσως στον Κ.Μητσοτάκη που πριν λίγη ώρα στην ομιλία του  στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα πολύ γρήγορο σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και, φυσικά, το ίδιο ισχύει και στο μέτωπο της Απολιγνιτοποίησης, τον πιο φιλόδοξο ίσως στόχο μας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.