ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Φυσικό αέριο: Σε υψηλά επίπεδα έτους οι τιμές στην Ευρώπη- Ποιοι είναι οι λόγοι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι «αύξησαν» την τιμή

Φυσικό αέριο: Σε υψηλά επίπεδα έτους οι τιμές στην Ευρώπη- Ποιοι είναι οι λόγοι

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανέβηκε, σήμερα, στο υψηλότερο επίπεδο έτους.

Τα συμβόλαια για παράδοση τον Νοέμβριο (TTF) σημείωναν άνοδο 2,2% σε πάνω από τα 43 ευρώ ανά μεγαβατώρα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης τον Δεκέμβριο, όταν έχει μπει ο χειμώνας, ήταν υψηλότερη, στα 43,3 ευρώ/MWh.

Χαμηλότερες θερμοκρασίες και αύξηση ζήτησης
Σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, αναμένεται αύξηση της ζήτησης κατά 1.000 γιγαβατώρες ημερησίως στη βορειοδυτική Ευρώπη καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες για τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι συνολικές εξαγωγές από τη Νορβηγία παρέμειναν αμετάβλητες, αλλά η αυξημένη διάρκεια διακοπών των μονάδων στη Νορβηγία παραμένει ένας κίνδυνος.

Η αιολική παραγωγή στη Βρετανία αναμένεται επίσης να μειωθεί, κάτι που πιθανόν θα αυξήσει τη ζήτηση φυσικού αερίου από εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι τιμές του TTF αυξάνονται και πάλι σήμερα το πρωί… εξακολουθούν να έχουν τεχνικά ανοδική δυναμική, η κατάσταση στην αγορά spot και η αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων ωθούν τους «ταύρους» να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το μέγιστο από αυτή», δήλωσαν αναλυτές της Engie EnergyScan.

Μειώνεται η πληρότητα στις αποθήκες
Συνολικά, το ευρωπαϊκό ισοζύγιο φυσικού αερίου έχει γίνει πιο σφιχτό τις τελευταίες ημέρες, με τα αποθέματα φυσικού αερίου της ΕΕ να μειώνονται. Στις 23 Οκτωβρίου η πληρότητα των αποθηκών ήταν 95,26% έναντι 98,47% πέρυσι, πρόσθεσαν οι αναλυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκτός από την αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων (στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία), αυτή η σύσφιξη της κατάστασης στην αγορά spot τροφοδότησε μια πρόσθετη αύξηση των τιμών», ανέφεραν οι αναλυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.