ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γαλλικά Μέσα: Η Γαλλία δανείζεται χειρότερα ακόμη και από την Ελλάδα

Έντονη κριτική ασκούν στη Γαλλία τα μέσα της χώρας για τους δανεισμούς με υψηλό επιτόκιο

Γαλλικά Μέσα: Η Γαλλία δανείζεται χειρότερα ακόμη και από την Ελλάδα

Δεν αποτελεί κάποιο μυστικό ότι στο πλαίσιο δανεισμού, η Γαλλία βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση ακόμη και από την Ελλάδα. Άλλωστε αυτό επισημαίνει σήμερα και ο γαλλικός Τύπος. 

Σε δημοσίευμά της η Le Monde κάνει λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης σε μια χώρα σαν την Γαλλία, παρά σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα η οποία είχε περάσει μια 15ετη περίοδο χρεοκοπίας.  Αναλυτικότερα, σε δημοσίευμα της με  τίτλο «νέες πιέσεις στα γαλλικά επιτόκια» δείχνει ότι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το επιτόκιο δανεισμού της Γαλλίας για τα πενταετή ομόλογα ήταν στο 2,48%, έναντι αντίστοιχων ομολόγων για την Ελλάδα που κυμάνθηκαν στο 2,4%.

Ταυτόχρονα θέτει σε μέτρο σύγκρισης τόσο τα επιτόκια των Βόρειων χωρών καθώς η Γερμανία έχει μόλις 2%, και η Ολλανδία 2,1%, όσο και τα επιτόκια κρατών του Νότου, όπως η Πορτογαλία με 2,2% και η Ισπανία με 2,45%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος της εφημερίδας La Tribune με τίτλο «Το χρέος της Γαλλίας κοστίζει πλέον πιο ακριβά από αυτό της Ελλάδας: πρέπει να ανησυχούμε;», ο οποίος τονίζει την οικονομική διολίσθηση που υφίσταται η Γαλλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.