ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Goldman Sachs: Θετικό το κλίμα στην οικονομία της Ελλάδας – Ακολουθούν περαιτέρω αναβαθμίσεις

Υπάρχουν προοπτικές για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα

Goldman Sachs: Θετικό το κλίμα στην οικονομία της Ελλάδας – Ακολουθούν περαιτέρω αναβαθμίσεις

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας θεωρεί εφικτή μέσα στο φθινόπωρο, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο οίκος υποστήριξε ότι «Συνεχίζουμε να βλέπουμε σταθερές προοπτικές για την ανάκαμψη των επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι εκταμιεύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να κορυφωθούν το 2024-2025 και το πρόγραμμα θα στρέφεται όλο και περισσότερο προς τη στήριξη των κεφαλαιουχικών δαπανών. Επιπλέον, η θεσμική ποιότητα του ελληνικού κράτους συνεχίζει να βελτιώνεται, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημόσιους θεσμούς στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση δημόσιου χρέους. Πρόσφατα, η έκθεση Benchmarking Infrastructure Development της Παγκόσμιας Τράπεζας που εστιάζει στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη έργων υποδομής τοποθέτησε την Ελλάδα στην κορυφή της κατανομής στην Ευρώπη», επισημαίνει ο οίκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται να δώσει μια «ανάσα» στην εγχώρια αγορά εργασίας, δεδομένης και της δημογραφικής μείωσης που διέρχεται η χώρα μας. Η Ελλάδα οφείλει να ανεβάσει ρυθμούς για την ενεργότερη συμμετοχή της και την προσέλκυση επενδύσεων, έτσι ώστε να τροφοδοτήσει τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.