Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας θεωρεί εφικτή μέσα στο φθινόπωρο, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο οίκος υποστήριξε ότι «Συνεχίζουμε να βλέπουμε σταθερές προοπτικές για την ανάκαμψη των επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι εκταμιεύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να κορυφωθούν το 2024-2025 και το πρόγραμμα θα στρέφεται όλο και περισσότερο προς τη στήριξη των κεφαλαιουχικών δαπανών. Επιπλέον, η θεσμική ποιότητα του ελληνικού κράτους συνεχίζει να βελτιώνεται, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημόσιους θεσμούς στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση δημόσιου χρέους. Πρόσφατα, η έκθεση Benchmarking Infrastructure Development της Παγκόσμιας Τράπεζας που εστιάζει στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη έργων υποδομής τοποθέτησε την Ελλάδα στην κορυφή της κατανομής στην Ευρώπη», επισημαίνει ο οίκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται να δώσει μια «ανάσα» στην εγχώρια αγορά εργασίας, δεδομένης και της δημογραφικής μείωσης που διέρχεται η χώρα μας. Η Ελλάδα οφείλει να ανεβάσει ρυθμούς για την ενεργότερη συμμετοχή της και την προσέλκυση επενδύσεων, έτσι ώστε να τροφοδοτήσει τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.