Η ακρίβεια «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς οι «τσουχτερές» τιμές των προϊόντων, «τινάζουν» στον αέρα τον προϋπολογισμό του μήνα. Μάλιστα, το κρέας, έχει γίνει είδος πολυτελείας με τους καταναλωτές να το μειώνουν αισθητά.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στη χώρα μας άγγιξαν το 20% σε σχέση με πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%.

Μόνο η Πορτογαλία ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις.

">

«Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20 ευρώ», δήλωσε πολίτης σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ άλλος είπε «και το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό».

Το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι το Φεβρουάριο όταν στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%. Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1% όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.

«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», τόνισε από την πλευρά του ο κρεοπώλης, Σήφης Φουντοραδάκης.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν στήριξη από την Πολιτεία για να επιβιώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η τιμή των αυγών βρίσκεται στα ύψη καθώς «τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!