ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Η επιστήμη «μίλησε»: Αυτός είναι ο… ιδανικός μισθός για να είμαστε ευχαριστημένοι

Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε μια ομάδα επιστημόνων από τη Βρετανία

Η επιστήμη «μίλησε»: Αυτός είναι ο… ιδανικός μισθός για να είμαστε ευχαριστημένοι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, το «πόσα χρήματα φέρνουν τελικά την ευτυχία;».

Το 2020, μια ομάδα επιστημόνων από τη Βρετανία προσπάθησε να βρει την απάντηση αναλύοντας στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και τον Δείκτη Happy Planet Index προσπαθώντας να καθορίσει τον ετήσιο μισθό που θα επέτρεπε σε ένα άτομο να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή.

Η απάντηση ήταν 33.864 λίρες, δηλαδή περίπου 39.000 ευρώ ετησίως. Ή αλλιώς ένα ποσό κοντά στις 3.000 ευρώ τον μήνα.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Αυτό μπορεί να μην αντιστοιχεί στη δική μας ιδέα για τον πλούτο, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια δίκαιη βάση για να ξεκινήσουμε.

Κατά καιρούς η επιστήμη έχει επιχειρήσει να διερευνήσει τις έννοιες της ευτυχίας και του χρήματος και έχει καταλήξει σε κάποια αμφιλεγόμενα δεδομένα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Psychology Today έδειξε ότι τα παιδιά πλούσιων γονέων διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους, διατροφικών διαταραχών και κατάχρησης ουσιών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι όσο γινόμαστε πλουσιότεροι, μπορεί να γινόμαστε λιγότερο ηθικοί και λιγότερο ευαίσθητοι, καθώς ο πλούτος κρύβει μια αίσθηση ελευθερίας και αδιαφορίας για τα προβλήματα και τα συναισθήματα των άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και στο Σαν Φρανσίσκο διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με χαμηλότερο εισόδημα διαβάζουν καλύτερα τις εκφράσεις του προσώπου και έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.