ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η FED κάνει μείωση επιτοκίων «δώρο» στην Κ.Χάρις: Μετά από 4 χρόνια και λίγο πριν τις εκλογές

Αναλυτές κάνουν λόγο για μείωση με πολιτική απόχρωση

Η FED κάνει μείωση επιτοκίων «δώρο» στην Κ.Χάρις: Μετά από 4 χρόνια και λίγο πριν τις εκλογές

Σε μείωση επιτοκίων “δώρο” στην Κ.Χάρις -για πρώτη φορά σε 4 χρόνια- μόλις κατά 50 μ.β. στο εύρος 4,75% με 5%, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC), οι πρόσφατοι δείκτες για τις ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας έχουν επιβραδυνθεί και το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί αλλά παραμένει χαμηλό.

Ο ετήσιος πληθωρισμός έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο του 2% της Επιτροπής, αλλά παραμένει υψηλός.

«Η FOMC επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και πληθωρισμό σε ποσοστό 2% μακροπρόθεσμα. Η Επιτροπή έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται με βιώσιμο τρόπο προς το 2% και κρίνει ότι οι κίνδυνοι για την επίτευξη των στόχων της για την απασχόληση και τον πληθωρισμό είναι ισορροπημένοι.

Οι οικονομικές προοπτικές είναι αβέβαιες και η FOMC είναι προσεκτική. (…)

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να μειώνει τις διακρατήσεις της σε τίτλους του -αμερικανικού- Δημοσίου και χρεόγραφα και τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιπτώσεις των εισερχόμενων πληροφοριών για τις οικονομικές προοπτικές και θα είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη στάση της νομισματικής πολιτικής όπως αρμόζει, εάν προκύψουν κίνδυνοι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων», σχολιάζει η Fed.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προβλέψεις για τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η Fed αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για οικονομική ανάπτυξη και ανεργία στις ΗΠΑ το 2024, σε 2% (από 2,1%) και 4,4% (έναντι πρόβλεψης για ανεργία 4% στο τέλος του τρέχοντος έτους) αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.