ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η THEON σημείωσε ιστορικά υψηλά σε έσοδα και κερδοφορία!

Παρουσίασε τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου για το 2024 και ήταν εντυπωσιακά!

Η THEON σημείωσε ιστορικά υψηλά σε έσοδα και κερδοφορία!

Η THEON δημοσίευσε τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024, με βάση τα οποία σημείωσε ιστορικά υψηλά σε έσοδα και κερδοφορία.

Ισχυρές επιδόσεις στο Α’ εξάμηνο του 2024, όπου καταγράφηκε ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας.

Νέες παραγγελίες και ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών προσφέρουν προβλεψιμότητα για τις μελλοντικές επιδόσεις.

Επιβεβαίωση των προβλέψεων για το οικονομικό έτος 2024.

Εξαγορά της Harder Digital, που αποτελεί την πρώτη εξαγορά μετά την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ (IPO) και επένδυση σε νέα παραγωγική μονάδα στη Νότια Κορέα

Η THEON INTERNATIONAL PLC (Euronext Amsterdam, AMS: THEON) ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο που λήγει στις 30 Ιουνίου 2024 (Α’ εξάμηνο 2024).

Η THEON παρουσίασε ισχυρή εμπορική επίδοση κατά το Α’ εξάμηνο του 2024.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 35,1% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2023, ανερχόμενες στα €77 εκατομμύρια, με την ανάπτυξη να αναμένεται να επιταχυνθεί στο δεύτερο μισό του έτους.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους €427 εκατομμυρίων προσφέρει καλή προβλεψιμότητα για την περίοδο 2024-2025.

Η THEON βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς τις τρέχουσες και επερχόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες παγκοσμίως, και αναμένει αύξηση του ανεκτέλεστου υπόλοιπου κατά το Β’ εξάμηνο του έτους.

Η εταιρία σημείωσε έσοδα ύψους €152,4 εκατομμυρίων το Α’ εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 161% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2023 (€58,5 εκατομμύρια), χάρη σε προσφάτως υπογεγραμμένα συμβόλαια και την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης σε υφιστάμενες συμβάσεις.

Η THEON κατέγραψε ισχυρή κερδοφορία το Α’ εξάμηνο του 2024, με αύξηση 252,6% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων  (Adjusted EBITDA), ανερχόμενα στα €38 εκατομμύρια, και αύξηση 270,3% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (Adjusted EBIT), ανερχόμενα στα €36,9 εκατομμύρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη περιθωρίου προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων και φόρων (EBIT margin) ύψους 24,2%, έναντι 17,1% του Α’ εξαμήνου του 2023, επιτυγχάνοντας ήδη τους στόχους κερδοφορίας για το οικονομικό έτος 2024.

Στις 30 Ιουνίου 2024, οι κεφαλαιακές δαπάνες της THEON ανήλθαν σε €5,1 εκατομμύρια ευρώ, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις για ολόκληρο το έτος ύψους €10 εκατομμυρίων. Η καθαρή ταμειακή θέση  στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024 ανήλθε σε €53,3 εκατομμύρια.

Τον Ιούλιο του 2024, η THEON προέβη σε διανομή μερίσματος ύψους €14,4 εκατομμυρίων (€0,206 ανά μετοχή).

Υλοποιώντας την αναπτυξιακή της στρατηγική, η εταιρία ανακοίνωσε επίσης την πρώτη της εξαγορά μετά την αρχική εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, μέσω της απόκτησης του 60% του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας Harder Digital και την επένδυση για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στη Νότια Κορέα.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης προμηθειών και της περαιτέρω μείωσης των χρόνων παράδοσης, η THEON εργάζεται επίσης πάνω σε μακροπρόθεσμες εμπορικές συμφωνίες με τους βασικούς της προμηθευτές. H εταιρία τονίζει ότι η Exosens, ο κύριος προμηθευτής λυχνιών της ΤΗΕΟΝ για πολλά χρόνια, θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της τα επόμενα χρόνια.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO της THEON, σχολίασε τα αποτελέσματα του Ά εξαμήνου:

«Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο με τη στρατηγική, όσο και με την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024. Οι νέες παραγγελίες αναμένεται να επιταχυνθούν κατά τη διάρκεια του Β΄εξαμήνου σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική  και την ισχυρή ζήτηση  της αγοράς για τα προϊόντα μας. 

Ως εκ τούτου, η THEON βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η Διοίκηση διατηρεί την εμπιστοσύνη της ότι θα επιτύχει τα  προσδοκώμενα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2024».

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2024 της THEON είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας στο https://investors.theon.com/reports-presentations/default.aspx.

Σχετικά με τη THEON

Η THEON  σχεδιάζει και παράγει πρωτοποριακά συστήματα νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων ISR για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη με παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η THEON  που ιδρύθηκε το 1997, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς.

Σήμερα, ο όμιλος εταιριών THEON διαθέτει παγκόσμιο αποτύπωμα με γραφεία, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, τη Λευκωσία, το Arlington, το Abu Dhabi, το Dubai, και τη Σιγκαπούρη, καθώς και 3 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα, το Wetzlar (Γερμανία) και το Plymouth (ΗΠΑ).

Οι εξαγωγές του αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού του τζίρου, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το 2023, η ΤΗΕΟΝ είχε κατασκευάσει και διαθέσει περισσότερα από 170.000 συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Το Φεβρουάριο του 2024 η THEON εισήγαγε τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext), επιτυγχάνοντας την πρώτη δημόσια εγγραφή στην Ευρώπη για το 2024, ενώ τον Μάρτιο του 2024  αποτέλεσε μία από τις 3 μόνο ελληνικές εταιρίες που εντάχθηκαν στη λίστα των Financial Times/Statista με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

[KG1]To check with VO
[KG2]Sligthly differs to eng text  – I suppose it’s fine.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.