Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη «γενναία» αύξηση σε συντάξεις που θα ανέρχεται στα 22 ευρώ, νομίζοντας πως έτσι θα λυθεί η ακρίβεια που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει μια διαφορετική και ρεαλιστική εικόνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ασφάλισης, ο μέσος όρος των συντάξεων είναι στα 820 ευρώ, με το 60% των συνταξιούχων να λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ.

Επιπλέον, απελπιστικό είναι το εύρημα πως ένας στους τέσσερις συνταξιούχους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της ακρίβειας και των ανατιμήσεων των προϊόντων.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι μίλησαν σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή και ανέφεραν πως με τα λεφτά που παίρνουν, ούτε μέχρι τις 15 του μήνα δεν τα βγάζουν πέρα.

«Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες. Η ακρίβεια αυτή ”κατατρώει” μεγάλο μέρος της σύνταξής μας. Γιατί τρόφιμα, ενέργεια και επικοινωνίες έχουν ανέβει πάρα πολύ» είναι τα λόγια ενός συνταξιούχου, ενώ ένας άλλος συνεντευξιαζόμενος αναφέρει πως

«[…]Έχουν αυξηθεί και 400%. Βέβαια ο κ. Γεωργιάδης λέει ότι γίνεται για το καλό μας, για να υπάρχουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα πόσο καλό είναι για τον συνταξιούχο που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του, ας το κρίνει ο καθένας από εμάς. Πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και τρέμει η ψυχή μας.

Πραγματικά οι συνταξιούχοι μέχρι τις 18 γυρνάμε τις τσέπες ανάποδα και να ψαχνόμαστε. Από εκεί και πέρα μετράμε τα πενηντάλεπτα και ζητάμε βοήθεια.
Πολλές φορές αφήνουμε λογαριασμούς απλήρωτους, με κίνδυνο να μείνουμε χωρίς ρεύμα».