Η ενεργειακή κρίση και η «εκτόξευση» των τιμών, αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, έχει οδηγήσει στην… αύξηση της ευρηματικότητας, με τους Ιταλούς να προσπαθούν να κάνουν οικονομία με διάφορα «τρικς», ακόμα και στο μαγείρεμα.
Σύμφωνα με το Business Insider, κάποιοι Ιταλοί έχουν αρχίσει να μαγειρεύουν τα αγαπημένα τους ζυμαρικά με την κουζίνα – από κάποια στιγμή και μετά – κλειστή, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσουν τους ακριβούς λογαριασμούς ρεύματος!
Αν και στις συνταγές συστήνεται η φωτιά να παραμένει σε υψηλή θερμοκρασία, ο Ιταλός νομπελίστας στη Φυσική, Τζόρτζιο Παρίσι, ανέφερε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Facebook ότι τα μακαρόνια μπορούν να ετοιμαστούν σε χαμηλή φωτιά, εφόσον το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού.
Η συμβουλή του είναι να κρατήσει κανείς το καπάκι στην κατσαρόλα και με αυτή τη μέθοδο καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, ενώ τα μακαρόνια βράζουν κανονικά.
Ας ελπίσουμε πως δε θα χρειαστεί σύντομα απλά να… μουλιάζουμε τα μακαρόνια σε νερό και να τα τρώμε…