ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

JP Morgan: «Η αμερικανική οικονομία μοιάζει με βάτραχο που σιγοβράζει στο τηγάνι»

«Το 2030 το δαπάνες των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τα συνολικά έσοδά τους»

JP Morgan: «Η αμερικανική οικονομία μοιάζει με βάτραχο που σιγοβράζει στο τηγάνι»

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός γίγαντας JPMorgan παρομοίασε την αμερικανική οικονομία με «έναν βάτραχο που σιγοβράζει στο τηγάνι» λόγω του απίστευτου χρέους των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, για τις αρχές της δεκαετίας του 2030, προβλέπουν ότι οι δαπάνες των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τα συνολικά έσοδά τους, ωθώντας τη χώρα στο χάος!

Καθώς το χαρτοφυλάκιο χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνεχίζει να διογκώνεται, αγγίζοντας το ορόσημο των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι ανησυχίες των οικονομολόγων ενισχύουν τις επείγουσες εκκλήσεις για άμεση αλλαγή πορείας.

«Το πρόβλημα για τις ΗΠΑ είναι το σημείο εκκίνησης· κάθε γύρος δημοσιονομικής τόνωσης φέρνει τις ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στη μη βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Michael Cembales.

Σημείωσε τη φαινομενική ανοχή της αγοράς για την επιδείνωση των οικονομικών της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Προβλέποντας πιθανές πιέσεις της αγοράς και των εταιρειών αξιολόγησης, ο Cembales είπε ότι αναμένει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που πιθανώς θα περιλαμβάνουν νέους «φόρους περιουσίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.