ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Κ.Χατζηδάκης: «Έρχεται η κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και για τα μπλοκάκια»

Από την αρχή του νέου έτους θα τεθεί σε εφαρμογή το συγκεκριμένο οικονομικό μέτρο

Κ.Χατζηδάκης: «Έρχεται η κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και για τα μπλοκάκια»

Σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια» σε ορισμένα επαγγέλματα.

Aκολουθεί σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

«Στην κατάργηση τέλους επιτηδεύματος θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

[…] Η απαλλαγή από την επιβάρυνση αυτή δεν θα ισχύσει μέχρι το 2027. Ήδη, η κυβέρνηση προχωρά συνεχώς σε μειώσεις φόρων, οι οποίες θα συνεχιστούν και το 2025. 

[…]Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2024, ο πληθωρισμός ανήλθε σε 3% αλλά είχαμε αύξηση των εισόδων από ΦΠΑ στο 10,7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων συνδέεται από την ανάπτυξη και από την διασύνδεση των POS».

Θυμίζουμε ότι το τέλος επιτηδεύματος καταβάλλεται στην εφορία και επιβεβαιώνεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ το μέγεθος της τιμής του κυμαίνεται από 400-600 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η οριστική κατάργησή του για όλους αναμένεται να εγκριθεί από το 2027.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.