Φέτος η λαγάνα αναμένεται να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ, ενώ πέρσι πωλούνταν στα αρτοποιεία από 3 έως 3,5 ευρώ ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.
«Αν υπολογίσουμε ότι είχε 10 με 12 ευρώ το σακί το αλεύρι πέρσι κι έχει τώρα, φέτος, 22 με 24, κι όλες οι πρώτες ύλες, τα σουσάμια, η ενέργεια, έχουν ανέβει, έχουν ακριβύνει όλα. Τί να κάνω εγώ τώρα;», δήλωσε ο Παναγιώτης Σαχινίδης , ο πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών.
«Άμα δούμε ότι είναι πανάκριβη δεν θα φάμε. Θα την αφήσουμε εκεί να ξεραθεί και θα πάρουμε ψωμί να φάμε», λένε οι καταναλωτές.
Το σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό φέτος, καθώς η ακρίβεια έχει βάλει φωτιά στα περισσότερα προϊόντα του.
Ο πατροπαράδοτος χαλβάς θα κοστίσει, φέτος, από 6,5 έως 15 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και τις γεύσεις, ο άσπρος ταραμάς έχει, πια, ξεφύγει στα 17 ευρώ το κιλό ενώ η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.
«Είναι πανάκριβα όλα γενικά. Είναι πάρα πολύ ακριβά όλα. Δεν υποφέρεται αυτό το πράγμα».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.