Σε είδος πολυτελείας τείνουν να μετατραπούν τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους παγωτά, καθώς πωλούνται σχεδόν 55% ακριβότερα από πέρυσι.
Μάλιστα ένα οικογενειακό παγωτό φέτος, «αγγίζει» μέχρι και 15 ευρώ!
Σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΓ, μέσα σε ένα μήνα οι τιμές στα παγωτά είχαν αύξηση 5,4%.
Μπορεί όλοι να μιλούν για αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και ειδικά του γάλατος, αλλά η εικόνα που παρουσιάζουν οι καταναλωτικές οργανώσεις είναι άλλη.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, διευκρίνισε πως τα παγωτά των γαλακτοβιομηχανιών γίνονται από ανασυσταμένο αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη.
Στηλιτεύοντας την αισχροκέρδεια, ο Απόστολος Ραυτόπουλος σημείωσε πως «από τον αγελαδοτρόφο αγοράζει το γάλα η γαλακτοβιομηχανία 45 λεπτά/κιλό και το γάλα ιδιωτικής ετικέτας κοστίζει στο σούπερ μάρκετ για τον καταναλωτή 1,12 λεπτά».
Κι αυτό «όταν τον Νοέμβριο του 2022 το αγόραζε από τον αγελαδοτρόφο 61,50 λεπτά και οι καταναλωτές το αγόραζαν πάλι με 1,12 ευρώ».