ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

«Πέφτει» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ενόψει του φετινού χειμώνα

Χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες

«Πέφτει» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ενόψει του φετινού χειμώνα

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο (15/10) σύμφωνα με πληροφορίες επικαλούμενες εκτιμήσεις της εγχώριας αγοράς. «Από το πουθενά» φαίνεται ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε το «φρένο» στις τιμές του πετρελαίου.

Μάλιστα, η μέση τιμή στην Αττική αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,15-1,17 ευρώ το λίτρο με λίγο μεγαλύτερες τιμές στην περιφέρεια και τα νησιά λόγω του κόστους των μεταφορών.

Η τιμή αυτή είναι συγκριτικά χαμηλότερη με την αντίστοιχη της μέσης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της περιόδου καθώς ήταν 1,425 ευρώ το λίτρο και στην Αττική 1,4 ευρώ.

Παράλληλα, είναι χαμηλότερη και με την αντίστοιχη όπως διαμορφώθηκε το 2022 στο 1,409 ευρώ και στην Αττική στο 1,379 ευρώ.

Επιπλέον, χρειάζεται να αναφέρουμε πως τα παραπάνω νούμερα επαληθεύονται από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως αυτό που γίνεται αντιληπτό, είναι ότι οι τιμές των πετρελαίων παρουσιάζουν μια κάθοδο, όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα μέσα στο μήνα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία από τη σχετική αγορά, τον Απρίλιο, δηλαδή στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, φάνηκε πως η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει αποθηκεύσει πετρέλαιο για τον επόμενο χειμώνα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.