ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Περίεργη βλάβη στα συστήματα της Bank of America: Χάθηκαν προσωρινά τα χρήματα χιλιάδων πελατών προκαλώντας πανικό!

Η Bank of America αρνήθηκε να πει τι προκάλεσε το πρόβλημα

Περίεργη βλάβη στα συστήματα της Bank of America: Χάθηκαν προσωρινά τα χρήματα χιλιάδων πελατών προκαλώντας πανικό!

Μια διακοπή των λειτουργιών της Bank of America προκάλεσε πανικό σε χιλιάδες πελατών της αμερικανικής τράπεζας που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή είδαν τα υπόλοιπά τους να είναι… μηδέν!

Το πρόβλημα είναι κοντά στο να διορθωθεί ωστόσο προκάλεσε φόβο σε εκατομμύρια καταθέτες και ανησυχία για την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος από τη στιγμή που η τάση των δυτικών κυβερνήσεων είναι να εξαλείψουν τα μετρητά και γενικώς το «υπαρκτό» τυπωμένο χρήμα ώστε να μετατραπούν σε ψηφιακά λεφτά που κανείς δε βλέπει και κανείς δεν αγγίζει.

«Η εφαρμογή δεν λειτουργεί και το online banking δείχνει το χθεσινό υπόλοιπο», είπε ένας χρήστης στον ιστότοπο Downdetector, όπου οι αναφορές για σχεδόν 20.000 διακοπές αυξήθηκαν γύρω στη 1 μ.μ. (ώρα Ανατολικής Ζώνης).

«Έστειλα χρήματα πριν από πέντε ώρες από τον λογαριασμό μου στο PayPal στη χρεωστική μου κάρτα που είναι συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό μου στην BoA και δεν είναι ακόμα εκεί!» είπε ένας άλλος πελάτης, καθώς οι χρήστες σε διάφορα μέρη της χώρας συνέκριναν τις εμπειρίες τους στις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές.

«Μπορώ να δω ορισμένους από τους λογαριασμούς μας, αλλά όχι όλους. Και η λειτουργία μεταφοράς μεταξύ λογαριασμών παραμένει μη λειτουργική για όλους τους λογαριασμούς», πρόσθεσε ένας τρίτος πελάτης.

Αργότερα η Bank of America εξέδωσε δήλωση, λέγοντας ότι τα περισσότερα από τα ζητήματα είχαν επιλυθεί.

«Ορισμένοι πελάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και στις πληροφορίες υπολοίπου σήμερα. Αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται και έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε η Bank of America.

«Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία». Η Bank of America αρνήθηκε να πει τι προκάλεσε το πρόβλημα, καθώς ένας πελάτης διαμαρτυρόταν για το μηδενικό υπόλοιπό του

Το γεγονός ότι η τράπεζα δεν απάντησε για το τι ακριβώς συνέβη προκάλεσε ακόμα περισσότερες ανησυχίες στους καταθέτες και στους πελάτες της σε ό,τι αφορά το κατά πόσον οι συναλλαγές τους και κυρίως τα «φανταστικά» τους χρήματα είναι ασφαλή.

Είναι απορία πολλών τι θα μπορούσε να συμβεί στο ενδεχόμενο μίας μεγάλης και πετυχημένης κυβερνοεπίθεσης.

Ειδικά από τη στιγμή που όλοι οι πολίτες σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι υποχρεωμένοι με διάφορους τρόπους να έχουν τα χρήματα τους εντός των τραπεζών.

Μάλιστα εάν τα χρήματα γίνουν ηλεκτρονικά στο σύνολό τους δεν θα έχουν ούτε την ευχέρεια να τα «σηκώσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.