ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πετρέλαιο: Η νέα αναταραχή στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί άνοδο τιμών κατά 1%

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα θα μπορούσε να διαταράξει τις περιφερειακές προμήθειες πετρελαίου

Πετρέλαιο: Η νέα αναταραχή στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί άνοδο τιμών κατά 1%

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω των επιθέσεων του Σαββατοκύριακου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει και πάλι γι’ αυτό και τα κέρδη παρέμειναν περιορισμένα» δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank Κάρστεν Φριτς.

Νέα άνοδο κατά 1% στις τιμές 1% προκαλείται τη Δευτέρα (26.08.2024), λόγω της αναζωπύρωσης των ανησυχιών ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα θα μπορούσε να διαταράξει τις περιφερειακές προμήθειες πετρελαίου.

Η ανοδική τάση της Δευτέρας στις αγορές πετρελαίου επεκτείνει την αύξηση από την Παρασκευή, όταν η προοπτική μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων ανέβασε τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent κερδίζουν κατά 79 σεντς ή 1% στα 79,81 δολάρια το βαρέλι ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 75,63 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 80 σεντς ή 1,07%.

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις σε περισσότερους από 10 μήνες συνοριακού πολέμου, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ την Κυριακή, καθώς ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι έπληξε τον Λίβανο με περίπου 100 αεροσκάφη για να αποτρέψει μια μεγαλύτερη επίθεση.

Η σύγκρουση αυξάνει τους φόβους ότι ο πόλεμος στη σύγκρουση στη Γάζα κινδυνεύει να μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση που θα εμπλέξει και τον υποστηρικτή της Χεζμπολάχ, το Ιράν, και τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι δύο δείκτες πετρελαίου κέρδισαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, αφού ο πρόεδρος της Fed ενέκρινε την έναρξη μειώσεων των επιτοκίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.